OSM

Hallo allemaal,

Van tijd tot tijd lees je, hetgeen je reeds eerder geschreven hebt, nog eens door, en dan kom je bepaalde dingen tegen waarvan je dacht “dit is interessant” dat moet ik beslist meenemen in de voorbereidingen.

Dit overkwam mij met het programma OSM oftewel Open Street Map.

Dacht ik toendertijd het ei van Columbus gevonden te hebben, nu 4 maanden later moet ik dit ei toch bijstellen. Het is een beetje ingewikkelder dan ik dacht, ik zal er toch meer tijd in moeten gaan steken.

OSM is uiteraard bedoeld om op te navigeren, maar eerst en vooral moeten er mensen zijn die de infrastructuur van een gebied in kaart hebben gebracht, en pas daarna kun je er een track op uitzetten. Om een voorbeeld te geven: als je kijkt naar de kaart van New York dan zie je dat er slechts een heel klein gedeelte in kaart is gebracht, en als jouw doel niet in dat gebied ligt, kun je er dus niets mee.

Tot de volgende keer, het is bedtijd.

 

Sjaak

Laat een reactie achter