Hoe werkt een slaapzak

Zondag 22-02-2015
Er was vandaag geen tv, dus ook geen voetbal, maar wel een lekkere warme kantine.
Al enige dagen loop ik rond met een groot probleem, en wel het volgende:
Voor het begin van deze reis heb ik een slaapzak gekocht welke temperaturen aan zou moeten kunnen van -30°C, echter om de een of andere reden lig ik te ……… van de kou.
Om hierin enige duidelijkheid te krijgen heb ik gebeld met Bever, en zij hebben mij het volgende laten weten,
De kou ontstaat door het volgende: je ligt weliswaar “in” je slaapzak, maar het gedeelte “waarop” je ligt, veroorzaakt het probleem, daar druk je nl. de lucht tussen de veertjes weg, en daarmee dus ook de isolatie welke wordt verkregen door deze lucht. Het zou dus eigenlijk zo moeten zijn dat je in je slaapzak “zweeft”.
Ik weet zo een, twee, drie niet hoe ik dit moet oplossen, dus als er mensen zijn die ervaring hebben met het slapen op een bevroren ondergrond houd ik mij aanbevolen.
Volledigheidshalve moet ik nog vermelden dat ik slaap op een veldbedje van Exped (met de ronde pootjes) doordat dit bed verend is raak ik toch de bevroren grond (92,5 kilo hé!!), en daarmee dus het probleem.