Kunst knie

Hallo allemaal,

 

Als ik iets moet leren, is het wel het bijhouden van mijn dagboek zo wordt het een jaarboek.

Maar dat ik niet geschreven heb de laatste tijd wil niet zeggen dat er niet veel gebeurd is, integendeel.

Ik had al langere tijd last van een pijnlijke knie, maar in eerste instantie denk je, och het is vanzelf gekomen het zal ook wel vanzelf weggaan.

Echter het tegendeel is het geval, het wordt steeds pijnlijker, dus toch maar een dokter geraadpleegd.

En ja hoor, de knie is versleten d.w.z. al het kraakbeen dat normaal gesproken moet zorgen voor de smering van de raakvlakken van de botten is totaal verdwenen.

Het gevolg van bovenstaande laat zich raden, er moet een kunst knie in.

Wachten op een operatie ± 4 maanden; revalideren: 6 weken op krukken, en daarna nog het terug komen in de normale situatie cq conditie. (vlgs. de dokter een klein jaartje).

Nou zo kan die wel weer, het heeft een maand geduurd eer ik me realiseerde wat e.e.a. inhield.

Uitstellen van de operatie en toch maar gaan fietsen tot ik er bij neerval, en dan terug naar Nederland komen voor een operatie zie ik niet zitten. Dus veel keus heb ik niet.

Wat betreft de voorbereidingen loopt alles eigenlijk wel goed, al ben je voor bepaalde dingen weleens afhankelijk van anderen waardoor het niet opschiet zoals je zou willen maar dat nemen we dan maar voor lief.

Begin januari heb ik mijn derde vaccinatie gehaald in het Havenziekenhuis (afd. Travelclinic) in Rotterdam. Destijds heb ik besloten niet in zee te gaan met de GGD, maar te kiezen voor Rotterdam, en ik moet zeggen dit is een goede keuze geweest, deze mensen weten echt waarover ze het hebben. Bovendien kunnen ze zich heel goed verplaatsen in de problematiek van de reiziger onderweg, en kunnen je zodoende ook van goed en nuttig advies voorzien.

Nou we het toch over de gezondheid tijdens de reis hebben, enige tijd geleden ben ik begonnen met een cursus EHBO, je weet tenslotte nooit in welke situaties je terecht kunt komen, en zo’n cursus leek mij wel een goed idee, nou afgelopen woensdag heb ik het diploma gekregen voor 10 weken van noeste studie, de lelijkste wonden verzorgen, een gebroken been spalken, reanimatie en meer van dergelijke dingen, waarvan je hoopt dat je ze nooit in de praktijk zult hoeven toe te passen.

Een ander punt wat mijn aandacht nodig heeft is het actief worden op de “sociale media”.

Hiervoor wil ik mijn neefje inschakelen, want ik snap er de ballen niet van hoe e.e.a. werkt.

Om gratis toegang te krijgen tot de beurs moest ik een bepaalde handeling verrichten:

“Wat betreft de kaartjes: de actie is gekoppeld aan het “liken” van onze facebook pagina”

Ik weet echt niet wat hiermee bedoeld wordt dus heb ik opgebeld en gevraagd of ze mij deze kaartjes toch konden toesturen, en voor deze ene keer wilde men dat dan wel doen. Nou dat heb ik dan toch weer binnen.

Verder ben ik bezig met veel lezen van o.a. boeken; internet; tijdschriften, en alles wat me verder onder ogen komt, en interessant lijkt, soms is het de moeite waard om je ergens in te verdiepen en soms niet.

Ik ga er er een punt achter zetten, en spreek de hoop uit dat ik zéér binnenkort weer enige regels aan dit verhaal kan toevoegen, en hopelijk kan ik dan met iets positiefs beginnen.

 

We zien wel, tot ziens!

Sjaak

Laat een reactie achter