De Blues en een nacht in de kroeg

Vrijdag 06-03-2015

Vanuit Mennen naar camping “Drentse Monden” in Nieuw-Weerdinge, een afstand van om en nabij de 35 km, moet te doen zijn met mijn zitvlees, wat ik inmiddels wel een beetje heb. Als ik onderweg tussen Roswinkel en Nieuw-Weerdinge ergens tegen een boom pauze aan het maken ben, stopt er een wat oudere man, ook hier weer de vraag wat ik aan het doen ben, al pratende verteld hij me dat hij op de koopvaardij heeft gezeten, en in veel landen is geweest, maar zijn grote passie is het spelen in een blues bandje: “De B.J. Hegen Blues Band”.

Als ik aan hem vraag of hij Willem van café ’t Keerpunt in Spijkerboor, kent is het ijs gebroken.
Ik moet hem beloven dat ik Willem de groeten doe, ik kom daar volgde week toch!! in de buurt.
Het kan niet op vanmiddag:
Nog geen kwartier later kom ik aan de brug in Nieuw-Weerdinge, tegenover ligt het restaurant “Viper”, pannenkoeken eten zoveel als je op kunt, zoiets als spare-ribs maar dan anders.

Na de derde pannenkoek hou ik het voor gezien, als ik op wil staan om te betalen komt de eigenaar van het restaurant bij me aan tafel zitten, en we praten over een operatie die hij heeft moeten ondergaan, na enige tijd vraagt hij waar ik wil overnachten, ik vertel hem van de camping die hier een paar kilometer verderop ligt.
Nou dat vind hij maar niks met deze temp. , hij biedt mij de feestzaal aan die achter het café ligt, ik mag daar mijn tent opzetten als de gasten zijn vertrokken.
Een tent opzetten in een feestzaal lijkt mij een beetje teveel van het goede, maar mijn veldbedje met slaapzak lijkt mij zeer geschikt.

En zo ben ik dus vanavond te gast, en onder de pannen in een warm en gezellig restaurant “Viper” in Nieuw-Weerdinge.

Nou mensen, dat was het weer voor vandaag, morgen meer.

Sjaak