WELKOM OP MIJN WEBSITE

Wie ben ik en wat beweegt mij om een wereldreis te gaan maken

Mijn naam is Sjaak Sturme, ik ben 61 jaar

Ik heb een MTS-werktuigbouwkundige opleiding gehad, en de laatste jaren van mijn werkzame leven ben ik buschauffeur geweest, stad en streekvervoer in Venlo en omgeving.

Dit is mijn website waarin ik mijn wederwaardigheden zal proberen op te schrijven die ik voor- tijdens- en na mijn reis tegenkom, ik hoop van ganser harte dat het je zal bevallen wat je te lezen krijgt. Ik zal proberen met enige regelmaat mijn belevenissen op te tekenen, soms zal dit een dagelijkse aangelegenheid zijn, en soms zal er tussen twee verslagen enige tijd overheen gaan.

Nogmaals veel leesplezier gewenst.

 

Een website begint ergens en eindigt nergens, de mijne begon ongeveer 4 jaar geleden, alhoewel daar niets van is opgetekend, sterker nog ik wist het zelf nog niet eens, tot e.e.a. zich een beetje begon uit te kristalliseren. Wanneer het eindigt?

In het kort samengevat:

Ik wil een reis om de wereld maken, dat idee is ergens in het verleden ontstaan, en heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld, onder invloed van allerlei omstandigheden.

In het begin had ik zoiets van ja, ja, je kunt dit wel willen, maar welke problemen kom je allemaal tegen.

Dát is dus niet de juiste manier om mee te beginnen, en dat heb ik dus ook héél snel aan de kant gezet.

Ik gá die reis maken. (punt). En wat ik tegenkom, los ik op of niet natuurlijk maar toch. (punt)

Je weet in eerste instantie niet echt hoe je dit moet aanpakken. Waar moet je beginnen?

Ik heb als eerste een zeecontainer gekocht om mijn meubels in op te slaan. Klinkt misschien raar, maar het is een begin. Dit is voor mij de enige huisraad waar ik toch wel een beetje aan gehecht ben, en die ik na afloop van mijn reis ook graag weer om me heen zou willen hebben.

Eigenlijk is het voorbereiden van zo'n dergelijke reis  zoiets als het schrijven op deze blogin dit dagboek, naarmate je schrijft komen de zaken die om aandacht vragen als vanzelf voorbij. Was het in het begin zo dat ik deze "zaken" als een probleem zag, spelenderwijs worden deze een deel van de reis. Het zijn dan ook geen problemen meer maar gewoon dagelijkse dingen die je moet oplossen, m.a.w. mijn wereldreis is ongeveer twee jaar geleden begonnen zonder dat ik er zelf erg in had.

 

Momenteel ben ik met een aantal dingen gelijktijdig bezig t.w.

 

  1. Het opzetten van een website, ik wil niet via "waarbenjijnu.nl" mijn verhalen

de wereld insturen. Ik wil een eigen website, zodat ik meer

mogelijkheden heb wat betreft het invoegen van foto's en het "aankleden" van

mijn verhalen.

  1. Het tweede is het leren werken met OSM, omdat ik dit programma wil gaan

gebruiken om mijn routes in den vreemde uit te zetten. Het kopen van kaarten

ter plekke kan duur zijn, of je kunt er geen vinden, en je zit na een jaar met

een berg kaarten waarmee je niets kunt als afgeven aan reizigers die je

tegenkomt.

  1. Het kopen van een tent, luchtbed, slaapzak, kookspullen, het lijken dingen

waarvan je zou zeggen dat is toch niet zo moeilijk! is het ook niet, béhálvé

als je kwaliteit wil, én als je op de grammetjes moet letten, wánt, en dat had

ik nog niet vermeld, ik wil deze reis gaan maken met een FIETS!!!!!!

 

Waarom een fiets!! Ja waarom? In eerste instantie wilde ik deze reis gaan maken

met mijn (ex)motor, maar er zijn dan een aantal dingen waar je rekening moet houden, zoals: je moet dagelijks benzine kopen. Waar? en hoe duur? Sommige landen mag je niet eens binnen met een motorfiets die meer als 250 cc inhoud heeft. (Een goldwing heeft 1500 cc). Je verzekering is niet overal geldig , papieren aan de grens (Carnet de Passage). Al met al dus wederom en helaas problemen die je gegarandeerd niet hebt als je met de fiets gaat, probleem opgelost. Een andere reden om te kiezen voor een fiets, je staat korter bij de mensen, de natuur en dat is toch een van de redenen waarom je zo’n reis maakt, andere culturen, andere gebruiken, hoe de mensen leven, kortom je wilt wat zien van de wereld buiten Nederland, én niet onbelangrijk, je bent op een schone en gezonde manier bezig, goed voor lichaam, geest & milieu.

Als je met de fiets gaat, is de ervaring, gaat het de eerste week niet van een leien dakje wat betreft conditie en zitvlak, je moet nog wat eelt krijgen hier en daar. Ook daar ben ik mee bezig: 3x per week 1 uurtje zwemmen en 2x per week 1½ uur fitness, en de rest komt, zoals de ervaring leert aldoende, bovendien begin ik met een vlakke etappe.